Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е взел вчера участия в конгрес на крайнодесния Национален фронт във Франция, съобщава всекидневникът "Монд".

"Символът на Европа не може да бъде Кончита Вурст, а Жана Д'Арк", е заявил Каракачанов в изказването си, цитирано във вестника.

Лидерът на националистите,  които доскоро подкрепяха правителството на Бойко Борисов, е бил сред седем чуждестранни оратори на събитието в Лион, сред които се открояват Андрей Исаев, заместник-председател на долната камара на руския парламент - Думата, и член "Единна Русия", партията на руския президент Владимир Путин, и Андрей Климов, заместник-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията, горната камара на парламента.

Окрилена от международната си подкрепа, Льо Пен е заявила: "Нашата Европа стига от Атлантика до Урал, не от Вашингтон до Брюксел".

Исаев се е обърнал към участниците в конгреса със "скъпи другари", пише "Монд". Припомняйки "историческото приятелство" между Франция и Русия, той е разкритикувал "непознатите функционери на Европейския съюз, марионетки на Съединените щати".

Той също е заклеймил "антиконституционния държавен преврат" в Украйна и западните санкции срещу Русия.

Вестникът посочва, че руски гост за първи път присъства на конгрес на Националния фронт и че връзките на френската крайна десница с управляващите в Русия са отскоро.

Националният фронт призна на 23 ноември, че е получил заем от 9 милиона евро от малко известната Първа чешко-руска банка в Москва, който вероятно е бил отпуснат без да се иска съгласие от Кремъл, пише "Монд".

Интернет изданието "Медиапар" разкри в вчера, че фракцията на Жан-Мари Льо Пен, бащата на Марин Льо Пен, основател и неин предшественик начело на Националния фронт, е получила заем от 2 милиона евро от фирма в Кипър, собственост на Юрий Кудимов бивш офицер от КГБ, преминла днес в държавната банка ВЕБ Капитал,чийто надзорен съвет е бил председателстван от Путин и от руския премиер Дмитрий Медведев. 

Другите звезди на европейската крайна десница, изказали се на конгреса включват Хеерт Вилдерс, лидерът на ксенофобската холандска партия на совободата, автстрийският му аналог Ханс-Кристиан Щрахе, лидерът на италиансата Северна лига Матео Салвини, Филип Клайс, председател на крайната белгийска десница "Влаамс беланг".
 

Ключови думи

Коментари

Гой Фокс

Марин льо Пен дали няма да ви съди за това "фашизоиди", а КлубЗ? Четохте ли програмата на партията й? Какво фашистко открихте там? Или понеже няма шанс някой "на Запад" да се заинтересува от затънтения ви сайт, смятате, че можете да си плямпате малоумен хейт? "Символът на Европа не може да бъде Кончита Вурст, а Жана Д'Арк" - най-накрая нещо смислено от Каракачанов, изненада ме, признавам.

Клуб Z

Ех, ти Гой, ех, ти Фокс - маската пречи на периферното зрение... Марин льо Пен даде интервю специално на Клуб Z преди няколко месеца, което е публикувано в списанието ни. Хората около Сидеров правиха специална проверка наистина ли е говорила това пред нас... Така че, скъпи ни читателю, четете повече, учете се... иначе ще си останете много затънтен :-)

CTOEB

Раданеееее, Радане...... Осра се, Радане. За тия ли карикатури се застъпвате толкова настоятелно да крепят безумното ви правителство. Бягай, измъквай се от очевидния капан, в който те натика селския хитрец Борисов, отмъстителната Кунева и недоразумението Лукарски. Не че имаш някакъв шанс отново да гласувам за тебе, но поне можеш да съхраниш достойнството си за след десетина години, когато току-виж сме ти простили подмяната на вота ни.

Кончита Вурст си е баш символ на днешна Европа- тотално извратена,без нищо ценностно, което да не е поругано! Ако Жана Д'Арк види за какво си е дала живота, ще се гръмне на секундата

Развеселен

Жана д'Арк би дала живота си за това хора като Кончита да могат да живеят нормално, както го е дала за своя народ. А ти бил от хората, които са подпалили кладата й

K. Georgiev

Щото си оправихме всички важни проблеми и до гъзъ на Кончита Вурст опряхме. Егати и смешниците.

Деян

Каракачанов никне и там, където никой не го е посял. Усетил безтегловността си като политик в България, сега се опитва да разнася простотиите си и в чужбина. Очевидно така си избива комплексите.

Развеселен

Минчев, къде си Минчев, обясни колко по-лоши са ДПС от ПФ, Минчев???

Преслав

Агента на ДС се разработи, а?

Мечо

Еми това е човек , който ще защитава интересите ни да видиш. На мен ми е интересно само как и защо си мислят , че са по-различни от АТАКА , респективно Сидеров. Нека си кажат какво смятат , че трябва да е бъдещето на страната , към Русия и Путин или към ЕС където сме и сега

Т13

На Каракачанов, а и въобще на цялото ВМРО, ми е много съмнителна съдбата.

Алекс

На мен този човек ми падна в очите, когато започна да скача от цвят на цвят само и само да се набута във властта!

Няма нормален европеец, който да се гордее със средновековното минало по този миризлив начин, който са патентовали българи, сърби, македонци...

д-р Петроff

Каракачанов си е боклук и от него друго, не може да се очаква, но 20 милиона загинали руснаци през втората световна война се обръщат в гробовете си от гостите на фашисткият конгрес.И не само от милите,руски гости,изпратени без съмнение от др. Путин,а и от това,че Великая Матушка Русь заплаща на фашистите около 8 млн евро,за да си правят конгреса. Родина мать завйот а др. Путин ги кара на Площад Пигал, да заработват за се плати на конреса ....

Путин май ви пари под опашката, уважаеми коментатори

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.