Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Принудителното връщане на мигранти от ЕС струва 3414 евро на човек. А цената на долброволното връщане е 560 евро.

Индикативната стойност на връщането на мигрантите от транзитните страни струва близо 2500 евро на човек.

Такива са изчисленията на Службата на Европейския парламент за парламентарни изследвания. 

Данните са цитирани в огласената днес нова стратегия на ЕС за доброволното връщане и реинтеграцията. Тези мерки се насърчават като неразделна част от изграждането на обща за ЕС система за връщанията, която е ключова цел на Новия пакт за миграцията и убежището.

Според стратегията срокът за връщане е от 7 до 30 дни, след като бъде установено, че мигрантът не може да остане в ЕС. За този период властите могат да не прилагат решението, ако мигрантът не създава заплаха за обществената сигурност.

От 2018 г. досега ЕС е върнал доброволно близо 25 000 мигранти. Според Комисията тези данни показват, че броят им е недостатъчен. Брюксел предлага занапред граничната служба Фронтекс да помага на страните членки при всяка стъпка от процедурата за връщане.

Мигрантите, които решат да се върнат доброволно в родината си или в страната, от която са пристигнали в ЕС, ще получават съвети преди отпътуване и помощ с пари в брой или друга подобна подкрепа при завръщане. Тези помощи ще бъдат краткосрочни.

Предвижда се със средства от европейския бюджет да бъдат покривани пътните разходи на мигрантите и някои първоначални нужди, след като се приберат у дома. От Комисията отбелязват, че сегашното законодателство съдържа празноти в събирането на данни за мигрантите и за действията по тяхното отпращане след отхвърлянето на молбите им за международна закрила.

Коментари

....

Тоест по-евтино ни излиза да си ги отглеждаме тук, отколкото да ги връщаме по родните им места? Може, ако сме готови да приемем шериата в един момент.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.