Капитанът на националите Ивелин Попов, посочен за основен виновник за провала срещу Малта, няма да продължи да играе за България, научи Клуб Z. Това изрично ще бъде наложено като условие на новия треньор на отбора - най-вероятно Ивайло Петев. Претекстът, под който Попов ще бъде изваден, е подмладяване на отбора. Това ще е официалната причина 27-годишния футболист да не бъде викан повече в "А" отбора. Същата съдба най-вероятно ще сполети всички футболисти, които са около и над 30-те. По настояване на Борислав Михайлов няма да бъдат призовавани и натурализираните чужденци.

Освен пропусната дузпа, Ивелин Попов се е превърнал в черната овца и заради капитанската лента. Йордан Лечков публично обвини нападателя, че умишлено не е вкарал от 11-те метра и като цяло е бойкотирал отбора срещу Малта.

Междувременно стана ясно, че Ивайло Петев ще бъде обявен като селекционер до края на годината, но официално назначен от 1 февруари 2015-а. Причината е проста - БФС не иска да плаща заплата на новия треньор в период, в който не се играят мачове. "Трикольорите" ще приемат Италия на 28 март, а през февруари може да се организира контрола.   

Заплатата на Петев ще бъде около два пъти по-малка от тази на Любослав Пенев, който е получавал 29 000 лева. Новият наставник ще може да разчита само на един външен свой помощник, а ако има нужда от други ще ползва асистентите на юношеските национални състави.