Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да е начело на парламентарната група на партията. Няма да е и в нейното ръководство. Мястото заема заместникът му Тошко Хаджитодоров.

"Демократична България", която като формация се води от трима съпредседатели, в Народното събрание ще има един председател на депутатите - Христо Иванов.

Коалицията "Изправи се! Мутри вън" ще е начело с Мая Манолова. 

С нов председател на депутатите е и ГЕРБ - Десислава Атанасова, както стана ясно вчера от изявление във фейсбук на Бойко Борисов, а днес това стана официално. А, както е известно, Борисов отказа да е депутат въобще. 

Без изненади в БСП и ДПС - лидерите на партиите Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ ще са начело и на парламентарните си групи. 

Шестте парламентарни групи в новото Народно събрание избраха днес ръководствата си. Така при ГЕРБ-СДС до Атанасова застават Александър Ненков, Румен Христов (СДС) и Тома Биков, а Евгения Алексиева ще е секретар. 

Трима заместници на Хаджитодоров ще има в ПГ на "Има такъв народ" Виктория Василева (главен секретар на партията) и сценаристите Ивайло Вълчев и Филип Станев. Секретар ще е Иво Атанасов.

В левицата начело ще са Георги Свиленски, Крум Зарков, Христо Проданов, Иван Иванов, Христо Зафиров и Кристиан Вигенин. Секретари ще са Ирена Анастасова и Филип Попов. 

В ДПС - Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов. Секретар на групата ще е Адлен Шевкед.

В "Демократична България" до Христо Иванов застават Цецка Бачкова, Надежда Йорданова и Владислав Панев - тоест по един заместник от ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение", които съставляват коалицията.

"Изправи се! Мутри вън!" ще имат един зам.-председател на групата - Николай Хаджигенов. И двама секретари - Драгомир Ошавков и Станчо Ставрев.