"Трябваше да се явя изборите, да бия лидерите, трябваше. Да им завра чекмеджета, шкафове, лъжи, манипулации, компромати.... в задния двор или там, където им е мястото. Щели да правят комисия. Народът направи комисия и тя се казва избори. И постави мен и ГЕРБ на първо място. Тоза е комисията, това е изборът на народа"...

Това заяви Бойко Борисов в реч след партийна сбирка на ГЕРБ преди старта на 45-ото Народно събрание утре. Нападна всички политически опотенти. 

Потвърди новината, че ще предложи Даниел Митов за министър-председател. Цвета Караянчева ще е предложението за председател на новия парламент. Тъй като няма да бъде избрана - ще бъде предложена и за зам.-председател. Шеф на групата на партията ще е Десислава Атанасова, лидерът на СДС Румен Христов - заместник и т.н.  

Борисов обясни, че на тези избори ГЕРБ е показала, че е истинска партия - с яки структури, силни кметове - дори и тези, които критикува.

"Самият аз търпя голяма критика от вас, че когато съм премиер не се занимавам с партията. Защото две дини под една мишница не се носят. Много е трудно", заяви премиерът.

Последва атака срещу "новите лица", които от 30 години били на екран с политически предавания, "подготви се цяло едно поколение за тея 15 години, с концерти, скечове, срещу системните партии"...

Българите обаче все пак показали мъдрост - за разлика от италианци. Слави Трифонов бил най-успешният в шоубизнеса, но сега стъпвал на друг терен, на който трябва отговорност. 

Лидерът на ГЕРБ, преди да обяви името на Митов, каза, че предлага друго име не защото е "уморен и стар". В демокрациите лидерите на партии ставали премиери, защото носят политическата отговорност. 

Последва атака по Христо Иванов от ДБ - защото "какво като свамяш доверието от кметицата на "Красно село"- тя си е там и си прави далаверите".

"С пълномощно не се управлява, а с отговорност, лична, на лидера. Иначе е много лесно", заключи Борисов.

Спомени бяха и кадри на "Изправи се! Мутри вън" - като по адрес на Мария Капон лидерът на ГЕРБ обяви как до вчера си мислел, че са приятели.

"Всяка вечер идват на вечеря, празнуваха с мене победи, в пиано бар ходихме, със сиви кардинали ме запознаваха... сякаш аз ще правя някаква сива работа... но това е друга тема...Новите лица..."

Спомена Татяна Дончева как "докато аз бях млад се яви на избори с мене, а много преди мене е в парламента. (Дончева е с една година по-млада от Борисов на възраст - б.р.).

"Сега ще се отдръпна като премиер и като депутат, да видим ще забравят ли кой е Бойко Борисов. Щели да питат за плана за възстановяване. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Цяло лято защо не написахте, като бяхте сигурни, че ще управлявате?", каза той.

Бойко Борисов възложи на депутатите си веднага да внесат закон за мажоритарни избори. Както иска "Има такъв народ".

Съобщи още, че България изтегля войските си от Афганистан.