Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Специалистът по борба с коронавируса в САЩ Антъни Фаучи заяви, че ваксината на "АстраЗенека" срещу COVID-19 е с добра ефикасност, но трябва да се решат проблемите с безопасността й, а освен това американците може да нямат нужда от нея, тъй като имат запаси от други ваксини, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че от гледна точка на ефикасност ваксината на "АстраЗенека" е добра и ако проблемът с безопасността бъде решен в ЕС, ефикасността й е наистина доста добра. Дали ние ще я използваме не е ясно, но за момента изглежда няма да се нуждаем от нея. Това не е отрицателно становище за ваксината на "АстраЗенека", а просто е възможно да не ни потрябва заради доставките, които вече имаме от други компании", каза Фаучи за радио Би Би Си.

Той също така заяви, че има реален риск от отварянето на барове и ресторанти в редица американски щати без задължително носене на маски.

Ваксинационната кампания ще позволи да се избегне нов пик на заразата, но няма да спре умерено увеличение на броя на запазените, смята Фаучи.

Ваксината на "АстраЗенека" е проверявана от европейски регулатори заради безпокойства, че предизвиква тромби. Тя още не е одобрена за ползване в САЩ. Тя е най-евтината и масово произвеждана ваксина срещу коронавируса до момента, а и няма изисквания за съхраняване на много ниски температури като някои други, поради което е основен избор в много ваксинационни програми, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.