Това е... хващащо за гушата! След което просто превключваш на по-горна предавка.

Ник Мейсън от Pink Floyd (роден 1944) и Брайън Джонсън от AC/DC (род. 1947) са сред най-запалените автомобилни колекционери сред рок музикантите. В колекцията на вокалиста на AC/DC може да откриете както славни ретро легенди като Citroen DS и класическо Mini, така и по-модерни "ламарини" като Audi R8 и Ferrari 458.

В гаража на основателя и барабанист на Pink Floyd Ник Мейсън обаче могат да се намерят някои от най-редките и скъпи автомобилни икони въобще, като общата ѝ стойност се оценява на стотици милиони.

Историята разказва сайтът за авто и мотоманиаци dizzyriders.bg.

Мейсън притежава Maserati 250F (едно от 26 произведени) – кола, карана от легенди като Фанджо и Мос; състезателно Bugatti Type 35; McLaren F1 GTR – при това екземпляр, някога притежаван от Рон Денис… Мейсън притежава и цял куп Ferrari-та, включително едно от 36 произведени 250 GTO.

И ако смятате, че го е прибрал в гараж с контролирана температура, без никога да се качва на него, то определено не познавате Мейсън. Рок динозавърът не само кара своето 250 GTO (колата е произведена през 1962 г.), но и неведнъж го е изкарвал по обществени пътища, включително от дома си във Великобритания до “Нюрбургринг” на собствен ход.

Второто видео едва ли има нужда от коментар... 

Колата е тясно свързана и с историята на Pink Floyd. След като Роджър Уотърс напуска групата през 1985, Мейсън залага именно това Ferrari, за да осигури парите за турнето A Momentary Lapse of Reason. За щастие турнето се оказва съвсем успешно (с печалба от 135 млн. долара), така че колата е върната обратно в гаража на Мейсън.

Както виждате от клипа, старците разбойници определено знаят как да се забавляват с Ferrari-то.