Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Сега отивам на опашката за банани."

Така д-р Георги Миндов, който е председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София, описа пред бТВ новата възможност - днес за първи път джипитата в столицата ще получат от иРНК ваксините.

Тези, до които стигнат количествата, ще могат да вземат по два флакона от "Пфайзер"/"Бионтех” и от "Модерна".

С един флакон от първата ваксина се имунизират 6 души, с втората - 10. Така простата сметка показва, че щастливците сред личните лекари в столицата ще мога да ваксинират с количествата, за които ще чакат на днешната опашка, 32-ма души от своята пациентска листа.

Те са получили вчера следобед имейл за възможността. Опция да се правят списъци, за да се спести от времето на лекарите, които трябва все пак да преглеждат и пациентите си, няма. 

"Няма достатъчно за всички. Който се нареди пръв на опашката, той ще получи", обясни организацията д-р Миндов.

Той разказа, че досега е поставил 110 дози от ваксината на "АстраЗенека" и към момента никой от тези му пациенти не се е разболял от COVID-19.

Д-р Миндов определи количествата ваксини, които достигат до личните лекари, като "хомеопатични дози", заради оскъдността им.

 

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.