„Бойко Борисов винаги е имал конструктивна роля в Брюксел. Това бе показано по впечатляващ начин по време Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. България ръководеше всички 27 държави членки и направи Европа по-силна“, заяви лидерът на Християндемократическата партия Армин Лашет в своето видеообръщение към Бойко Борисов, с което му пожелава успех на парламентарните избори на 4 април.

„И до ден днешен България се числи  към държавите, които са проевропейски, които ясно заявяват посветеността си на Европа.

Точно тази принадлежност прави България по-силна и във вътрешнополитически план“, отбеляза Лашет и изрази надежда, че съвместната работа по развиването на европейската идея ще продължи и занапред.

„Ще се радвам да постигнете успех на тези избори и да продължите да градите бъдещето на България и занапред с Бойко Борисов министър-председател“, подчерта лидерът на ХДС.

По-рано през деня председателят на „Нова демокрация“ и премиер на Гърция Кириакос Мицотакис написа до Бойко Борисов:

Кириакос Мицотакис

 

„Бих искал да пожелая на теб и всички членове на ГЕРБ успех на предстоящите избори в България. Нашите партии, членове на политическото семейство на ЕНП, споделят общи ценности за свобода и демокрация. Имаме обща визия за по-силен и интегриран ЕС, който е способен да се справи с всяко предизвикателство. Освен това и двамата работим за стабилността в нашия регион на Югоизточна Европа.“ 

„Твърдо съм убеден, че новата ти победа ще отбележи нов етап в просперитета на България и българския народ. Сигурен съм, че отдадеността ти към принципите на ЕС ще осигури по-добро бъдеще за страната ти“, категоричен бе Мицотакис. 

Той увери председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че „като близки съседи и съюзници заставаме до теб и очакваме да задълбочим отличните ни двустранни отношения“.

Също днес председателят на Националната либерална партия в Румъния Лудовик Орбан се обърна към Бойко Борисов и ГЕРБ в специално видеопослание. В него той пожела успех на предстоящия парламентарен вот в неделя.

Лудовик Орбан

 

„В тези времена на криза са необходими единни действия на европейско равнище, за да успеем да победим пандемията и да рестартираме икономиките на страните от Европейския съюз. Бойко Борисов и ГЕРБ се ползват от уважението както на Европейската народна партия, така и на европейските институции“, каза Лудовик Орбан.

И добави:

„Преизбирането на Бойко Борисов представлява гаранция за утвърждаването на европейското равнище на България и на стабилното партньорство, с цел по-нататъшното икономическо развитие“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!