"Полезният ход може би е един само, остава ни само един ход в тази ситуация - оттегляне на подкрепата". Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира назначението на Веселин Пенев за областен управител на София. Пенев е зам.- председател на НПСД с лидер Корман Исмаилов.

Поредната неприятна новина. Това ако е вярно, допълнително усложнява нещата. За първия път (назначението на Орхан Исмаилов за зам. министър на отбраната) ако приемем, че нещата не са били ясни, станало е недоразумение, сега, след като сме провели разговори преди една седмица, да се назначава зам.- председател на тази партия за областен управител на София  - честно казано това доста усложнява нещата. Не е добър знак

каза още Каракачанов. Той обясни, че по време на преговорите за съставяне на правителство от Патриотичния фронт (ПФ) са заявили ясно и категорично, че е неприемливо представители на НПСД да бъдат на ръководни постове. От ГЕРБ били казали, че ще се съобразят с тяхното мнение. "След като една партия с един представител в парламента може да получи такива властови позиции, това за какво говори", отбеляза Каракачанов

"Ако това е така, както ми казвате, аз не виждам смисъл повече да си говорим с Борисов. Днес на Консултативния съвет бяха 13-те партии от ПФ, те бяха запознати с нашата позиция. Имат няколко дни техните партийни ръководства да вземат решение. И да решаваме общо. Другия вторник или сряда ще се съберем", каза още Каракачанов.

Запитан дали тези назначение не са провокация към ПФ с цел формацията да оттегли подкрепата си той отговори: "Започва на това да мирише". Каракачанов изрично изтъкна, че Веселин Пенев не е от "друг етнически произход, но реакцията ни е същата. Това показва, че позицията ни е принципна, а не става въпрос за някакъв етнически произход".

Каракачанов направи изявлението си след среща на ПФ с военния министър Николай Ненчев.

"Не получих повече аргументи и доказателства от тези, които вече бях видял в медиите. Не намирам на този етап основание да поискам оттеглянето на г-н Исмаилов. Разговарял съм с Борисов. Борисов споделя моето мнение, че нямам намерение да оттегля кандидатурата на г-н Исмаилов", каза министърът.