Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много се спекулира за финансовата стабилност на България от наши опоненти, но е факт, че в ГЕРБ винаги сме държали на финансовата стабилност. Показателно е, че миналата година бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз.

Това гарантира стабилна финансова система и невъзможност да се стига до банкрути и фалити на банки, заяви д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ-СДС, пред жители на Чепеларе. 

„През последната година действително дългът на България се увеличи с 3,1%, защото трябваше да се подпомагат затворените бизнеси, да се увеличат социалните плащания. Знаете, че се подпомагат лекарите на първа линия, пенсионерите, лечебните заведения. Въпреки това, България е втора в Европейския съюз по най-ниско ниво на държавния дълг. 23,2% от брутния вътрешен продукт е дългът на страната ни. Спазваме критериите от Маастрихт, които позволяват 60% дълг. За сравнение, дългът на Италия и Испания клонят към 100%“, отбеляза тя. 

В Чепеларе Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област, като в срещата участваха д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева, Денислав Костов, Иван Кънев.  Към кандидатите за народни представители се присъедини и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

За последните 10 години правителството е подпомогнало община Чепеларе с допълнителни средства в размер на 15,5 млн. лева. Само през месец декември подкрепата е на стойност 6,8 млн. лв. От тях 2,8 млн. лв. за реконструкция на централната улица в курорта Пампорово, 3 млн. лв. за многоетажен паркинг и 2 млн. лв. за реконструкция на улична мрежа Чепеларе. 

„Това е много важно, защото Чепеларе и Пампорово станаха единен курорт с амбицията да привличат повече туристи, защото е важно чрез екологичен туризъм да се създава поминък. Дали ще продължат инвестициите в инфраструктура!? Това сме правили, това обещаваме и занапред“, бе категорична д-р Дариткова. 

Тя каза, че ще продължи програмата за саниране на жилища. 

„Предстои реализацията на околовръстен път на Чепеларе, който е включен в големия проект за трета лента по пътя между Асеновград и Смолян. Ангажиментът бе поет от премиера Борисов, когато беше на посещение в обсерваторията на Рожен. Перспективата е оттук да преминава по-голям трафик към новия граничен пункт в Рудозем. Неговото финализиране предстои през лятото. И всичко това ни дава надежда да получим вашата подкрепа, защото имаме още много работа“, подчерта д-р Дариткова. 

Евродепутатът Асим Адемов заяви, че за следващия 7-годишен програмен период България е от малкото държави, за които бюджетът е увеличен. 

„Това е така, защото ЕС вярва на България и правителството й, вижда, че тези пари отиват по предназначение. С тях се променя средата, в която живеем - обновяваме пътища и училища, санираме, инвестираме в икономиката, земеделието и туризма. Затова ни трябва стабилно и предвидимо управление. Не са ни нужни експерименти, каквито предлагат наши опоненти. Едва ли не да разрушим всичко и наново да градим. Досега работихме много и още много трябва да работим“, посочи Адемов. 

Той каза, че когато кандидатите на ГЕРБ застанат пред избирателите, първо показват направеното. Отчитат се за своите обещания и чак след това поемат нови ангажименти. 

„Щом са изпълнили обещанията си досега, може да им се доверите, че ще изпълнят и новите ангажименти, които поемат пред вас“, подчерта евродепутатът.  

Днес кандидатската листа на ГЕРБ-СДС се срещна също с жители на Павелско и Хвойна.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.