Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Красимир Каракачанов, един от лидерите на Патриотичния фронт излезе с предложение към Корман Исмаилов, председател на НПСД - да се разграничи публично от турския президент Реджеп Ердоган и политиката на неоосманизъм, която той водел. Тогава разговорът щял да стане различен, каза Каракачанов пред Нова тв. Той подчерта, че идеята била негова, не била съгласувана с ръководството с ПФ. Това публично отричане на Корман Исмаилов той обвърза с възможен изход от казуса "Орхан Исамилов". Премиерът Бойко Борисов вече заяви, че няма да оттегли зам. военния министър от кабинета.

Лидерът на ВМРО обяви, че "нито в този час, нито вероятно и утре в този час няма да оттеглят подкрепата си от правителството". Все пак уточни, че предстои заседание на Консултативния съвет на коалицията, после ще се събират отделно НФСБ и ВМРО.  Очаквали и да имат още разговори с премиера Борисов.

Въпросът с Орхан Исмаилов е принципен, повтори отново тезата на ПФ Каракачанов. Той се възмути на дежурните коментатори по медиите, които наричали политиците от Фронта ксенофоби и расисти без да знаят значението на тези думи. "Аз този човек не го познавам. Имаме принципно съображение, съмения, че партията на Корман Исмаилов е пряко свързана с Ердоган. В това правителство има назначени пет-шест души турци, но ние не сме реагирали срещу тях", каза лидерът на ВМРО.

На въпрос дали има данни за това, че НПСД е проводник на неоосманизма в България, Каракачанов каза: "Нямам такива данни, имам съмнения. Ако имах данни, щях да ви ги предоставя".

Според него извън казуса с Орхан Исмаилов във военното министерство ставали притеснителни неща. "Истерията да се унищожи военното разузнаване ме притеснява", обясни той. Според него идята били да се осветят и имената на чуждите агенти, работили за военното разузнаване, което било изключително притеснително.

Каракачанов коментира и акциите на службите, насочени срещу радикалния ислям. "Не съм съгласен, че това е пиар акция. Проблемът е много сериозен." Той разви и тезата как светът се намира в нова ситуация, защото за първи път от Съветската революция от 1917 г. насам се формира държавно образувание на базата на идеология- Ислямска държава. "Това говори за глобален проблем", заключи Каракачанов.

Ключови думи

Коментари

Деян

Що за ненормално искане. Обидно е такова отношение към един лидер на партия. До този момент Корман Исмаилов с нищо не е показал, че не е български патриот. Какъв е Каракачанов, та ще се държи по такъв отвратителен начин? Кой му дава право да унижава другите с идиотските си разпореждания? Срамота Каракачанов! Ти се самозабрави до степен, която поставя под въпрос душевното ти равновесие.

гвин

Каракачанов си е мръсно ченге от ДС и от години се изцепва като "патриот". А си е БОКЛУК!

Развеселен

тук не е като да няма основания, Ердоган не е принципно по-различен от Путин, трябва да има разграничение от този авторитарен стил

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.