Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Само няколко часа след като стана ясно, че правителството отново ще позволи на големите нехранителни магазини да отворят при малко повече ограничения, реакциите не закъсняха.

Първата логично дойде от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията. Те написаха изключително остро писмо, в което обявяват, че зад решението от днес „прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и средния семеен български бизнес“. 

Причината - заведения, ресторанти, барове и дискотеки остават затворени за пореден път, докато мярката за големите магазини беше в сила точно няколко дни. 

„Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв.м. МОЛИМ!!! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно… Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига!“, пишат днес ресторантьорите и допълват, че поредната промяна на мерките в движение вече не може да бъде скрита зад медицинската логика. 

Сдруженията подчертават, че към момента, когато има по над 4000 заразени на ден - не работят единствено заведения, фитнеси и молове, а когато в началото на пандемията имаше регистрирани по 25 случая на ден - „беше затворена цялата държава“. 

„Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: Всичко или нищо - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини“, продължава писмото. 

То завършва с искане - щом няма проблем магазините да работят с преграждане на помещенията до 300 кв.м, то ресторантьорите искат „НЕЗАБАВНО“ (изписано е с главни букви в писмото) отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения и на всички останали бизнеси с помещения до 300 км.м, а пък тези с по-голяма площ да работят по условията на големите магазини.

Писмото завършва с ясно послание: 

„Не ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!!
Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура !

С последни капки на стоицизъм:
СЗБ и БАЗ“

Коментари

....

Няма проблем. Отваряме всичко и затвяряме болниците. Мисля, че сделката е справедлива, според волята на суверена.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.