"В политиката трябва да се дава алтернатива, а не да се осланяме на лични нападки. Затова бяхме първата политическа сила, която започна да представя своите секторни политики. От "Републиканци за България" предлагаме съответните управленски решения и тези, които са достатъчно информирани, ни припознаха като партия, която спазва последователно евроатлантическите ценности и говори за политики, които са свързани с център – дясно."

Това каза председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Той заяви, че партията ще получи необходимата електорална подкрепа на предстоящите парламентарни избори.

„Уверявам ви, че това, което правим и което сме изградили през последните месеци, е цялостно хоризонтално покритие на политическа партия „Републиканци за България” на територията на цялата страна“, каза Цветанов. „За разлика от някои други политически формации, нашите кандидати и водачи са достатъчно успели хора във всички области, в които са работили професионално”, подчерта председателят на партията.

Той даде заявка за участие в управлението, като изтъкна, че цел на "Републиканци за България" е прилагането и реализирането на реформи, които имат пряко отношение към подобряването на жизнения стандарт на гражданите.

Относно коалициите в следващия парламент Цветанов каза, че:

„Има червена линия – това е БСП, с която се разминаваме чисто идеологически, ДПС и ГЕРБ са едно цяло,  така, че не искам да говоря конкретно. В момента знам къде е червената линия. По-добре да запазиш своята идентичност и да говориш принципни неща, а не след като преминат изборите да престъпиш своите принципи, които си лансирал”.

Републиканци за България не искат да са слагани под общ знаменател, с който ще се продължи непрозрачното харчене на пари и липса на политики, с които да се подпомага малкият и средния бизнес. Политикът е на мнение, че извънпарламентарните сили заявяват, че искат да бъдат алтернатива. Той смята, че може да се водят разговори и при препокриване на част от управленските акценти, може да се намери консенсус.

„Искаме да има много ясна политика относно лидерската позиция на страната ни в региона, в който се намираме. Смятам, че в момента по-големият акцент е да можем да възстановим парламентаризма”, добави той.

Относно ГЕРБ, Цветанов смята, че след напускането му, подходът на партията към електората се е сменил. За пример той даде местните избори през 2019 година и случилото се по време на тяхното провеждане.

Повече на сайта на ПП "Републиканци за България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!