Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев получиха 3 присъди „доживотен затвор“ от състав на Варненския апелативен съд. На по-ниската инстанция първите двама – сочени за лидери на бандата на „Килърите“, и Вълев, който е признат за поръчител на две от убийствата, бяха осъдени от Шуменския окръжен съд на доживот без замяна. 

Варненските магистрати намалиха и присъдите на Янко Попов - Туцо и  Райчо Стойнев, съответно от 17 на 15 години лишаване от свобода, и от 15 на 7 години лишаване от свобода.
Апелативният съд не промени присъдата на Петър Атмаджов - 4 години затвор.
„Килърите“ са изправени пред съда за три поръчкови убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.
При извеждането му от съдебната зала днес Вълев каза, че не е очаквал отново да получи доживотна присъда. Сумиста, който е сочен за тартор на организираната престъпна група, заяви, че не смята, че има доживотна присъда, тъй като все още не се е произнесъл Върховният съд.
Адвокатите на подсъдимите ще обжалват решението.
В течение на мегаделото се явиха показания на свидетели и част от подсъдимите, които говореха за връзки на наши политици с българската и сръбската мафия и конкретно Сретен Йосич.
Проблемите на Сумиста, който е знакова фигура в подземния свят, със закона започнаха по времето на ГЕРБ и министър Цветан Цветанов. В началото на делата му в Шумен обвинител беше Ася Петрова, която след това направи главоломна кариера до зам.-главен прокурор.
В ъндърграунда се говори, че след многото „добри години“ Петър Стоянов изгубил и друго много важно нещо - подкрепата на вдовицата на убития Милчо Бонев – Бай Миле. Неофициално след разстрела на видния бос  през 2004 г. Силвия Панагонова координира връзките между деятели от сенчестия бизнес и политици. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 на Варненския апелативен съд, след като се запознаят с мотивите му за произнесените присъди.
Шестимата бяха задържани през август и септември 2010 г. Според внесения девет месеца по-късно обвинителен акт те са участвали в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив.
За главатар на бандата прокуратурата посочи президента на българската федерация по сумо Петър Стоянов. Негова дясна ръка бил Васил Костов-Кеца – бившият бодигард на Милчо Бонев-Бай Миле.
Бизнесменът Георги Вълев се смята за поръчител на две от убийствата. Янко Попов бе с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста. Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души и за нанасянето на две телесни повреди. Райчо Стойнев, който е бил хижар в хижа „Вада“ в Рила, според държавното обвинение, е приютил двама и укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифон