Депутатът от БСП Кирил Добрев отриче да е виждал инициалите Д.П. в тефтерчето на Филип Златанов, и заяви, че трябва да се разследват И.Ф., Ц.Ц., Б.Б., а не Д.П. - той бил сред жертвите.

Депутатът от БСП оглавяваше анкетната комисия, известна като Комисията "Златанов" в предишния парламент. Миналата седмица стана ясно, че прожектираните от прокуратурата миналото лято пред журналисти извадки от тефтерите на Филип Златанов са били подправени. На една от страниците неизвестен е преправил инициалите ДП на числото 10. Тогава Кирил Добрев представи пред bTV слайдове, които е получил в прокуратурата, и сканирани копия от страниците на тефтера. Според публикуваните копия в "Капитал" обаче ясно си личи, че вместо цифрата 10 са изписани инициалите ДП.

От "Протестна мрежа" организират протест пред Съдебната палата довечера от 18.30 заради скандалатс тефтерчето, и настояват за прозрачност в държавата.

"Вие от "Протестна мрежа" сте болни и фиксирани", избухна Добрев заради коментар на Антоанета Цонева пред  bTV в понеделник. Тя го обвини, че защитава и прикрива интересите на Делян Пеевски.

"Аз работя с документи по институциите, а не по интернет. Откога интернат стана официоз? Откъде госпожа Цонева има тези копия от тефтерите, в които четем ДП, а не 10? Тази госпожа Антоанета Цонева е компетентна по всички въпроси в България. От каква позиция тя ще дава коментари", коментира Добрев. 

По думите на Добрев в тефтерчето на Златанов ясно се открояват инициалите на Цветан Цветанов и Искра Фидосова и по-добре от "Протестна мрежа" да протестират пред нейния кабинет. 

В началото на ноември оригиналните  тефтерчета на Филип Златанов изчезнаха от колата на вещото лице Стефан Бенчев, който изненадващо получил задача да направи експертиза на тефтерите по второто досъдебно производство срещу Златанов - отново за престъпление по служба. Проверката на прокуратурата за инициалите ще приключи до месец.