"Кмета на Медковец - изчакваме с 2-3 м. (ИФ е казала в началото на септ;)"

Това е една много записки в прочутото тефтерче на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Зад обозначението "кмет на Медковец"  се крие инж. Венцислав Куткудейски, кмет на с. Медковец, област Монтана. Инж. Куткудейски заема поста от 1991 г. като е избиран с подкрепата на БСП.

По време на първото управление на ГЕРБ инж. Куткудейски бил разследван за конфликт на интереси, заради това, че дъщеря му е започнала работа в детската градина на селото.

"Назначи я директорката на градината, защото имаше нужда от човек", обясни кметът пред Клуб Z.

Малко след това обаче дъщерята казала на баща си, че в градината се вършат безобразия, като например това, че ръководството краде от храната на децата. Кметът направил проверка и установил, че казаното е истина.

"Директорката се раздели с работата си", отсече кметът.

Уволнената обаче решила да търси възмездие и се явила в централата на ГЕРБ в Монтана, където подшушнала, че кметът на с. Медковец е в конфликт на интереси. Тя била посъветвана лично от Искра Фидосова да подаде жалба до комисията.

След жалбата инж. Куткудейски бил викан няколко пъти на изслушвания. На обвинението, че е осигурил привилегия за дъщеря си той отвърнал на изслушващите го:

"Осигурил съм й привилегията да мие дупетата на 25 циганчета. Ако искате и на вашите деца ще осигуря такава привилегия".

В крайна сметка кметът поискал среща с Фидосова, с която се познавали още преди тя да влезе в политиката. На срещата инж. Куткудейски успял да убеди Фидосова, че обвинението срещу него е скалъпено, защото дъщеря му е била назначена от директорката, а не от него. Кметът предполага, че именно след тази среща Фидосова се е обадила на Златанов и той си е записал в тефтерчето как точно трябва да се процедира в неговия случай - да се изчакат два-три месеца. В крайна сметка на 30 август 2012 г. комисията установила, че инж. Куткудейски не е в конфликт на интереси.

"Агресия към опонента, саморазправа... В кой век живеем? Все едно оглушават като отидат на жълтите павета".

Това е обобщението на инж. Куткудейски за българската политика. Кметът обясни, че след този случай не е се виждал повече с Фидосова и няма намерение да го прави, въпреки че тя в момента си е в Монтана, където работи като нотариус. Инж. Куткудейски все още се колебае дали да се кандидатира отново за кмет на местните избори догодина.