"Явно изборната кампания започна. От "Да, България" акостираха на плажа в "Росенец". Какво постигнаха? Шум, рейтинг и електорат. Постигна се втвърдяване на ДПС за изборите. Едните показаха, че са живи, другите, че са готови.

Какво не постигнаха? Достъп до плажа. В момента едни си вървят с лодки, а тези, които са собственици, бяха подготвили място за път. Така че гражданите загубиха, партиите спечелиха.

Днес ДПС ме пита за защитена местност "Колокита". Йово Николов, Иво Прокопиев къде живеели. Защо не акостирахте и вие с една лодка? Воювате помежду си за пред хората и взаимно си оправяте рейтингите и си правите кампания с безплатно ефирно време".

Така министърът на околната среда Емил Димитров - Ревизоро реагира от трибуната по време на парламентарния контрол, след като от ДПС му зададоха въпрос за застрояването на полуостров Буджака край Созопол. Покрай проверки на прокуратурата за имоти по Черноморието миналата година, когато в прожекторите попадна т.нар. летен сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, държавното обвинение пусна снимки и проверки и от други имоти. Сред тях и имот на Прокопиев на Буджака, като спорът тук е за басейн и ограда.

Депутатите от ДПС Ерджан Ебатин и Севим Али обаче сега питат за промени в условията на застрояване там, направени през... 2001 г. - тоест преди 20 години, в края на мандата на Иван Костов. От ДПС развиха въпроса си, позоваващ се на "появили се информации". Ревизоро отговори - като по повечето пунктове от МОСВ нямат данни за нарушения - нито застрояване в първа зона, която е защитена, нито свързани с отпадни води и т.н., но ако някой има съмнения - може да се обърне към прокуратурата, посъветва. В репликата си обаче беше категоричен: 

"Няма да бъда ничия екологична бухалка".

Призова да не се преминават граници на търпимост, уважение и зачитане правата на останалите, породени от реваншизъм. Към ДПС конкретно отнесе думите:

"Прави сте да питате ,защото едните нападнаха Доган, а вие сега да върнете. Проявете мъдрост и оставете другите да се излагат", каза още министър Емил Димитров.