Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще произнесе реч на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Орландо, щата Флорида, следващия уикенд, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Това ще е първата му поява на публично събитие след края на мандата му, който официално приключи през януари. 

Тръмп ще говори за бъдещето на Републиканската партия и консервативното движение, твърдят информирани източници на "Ройтерс" и АП. Конференцията ще се проведе от 25 до 28 февруари, като изявата на бившия президент е планирана за последния ден на форума. 

Очаква се освен бившия държавен глава на САЩ, на сбирката да присъстват и други представители на неговата администрация, включително и бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпейо.

Тръмп е встрани от обществения живот, откакто не е президент, позволи си само интервюта по повод смъртта на консервативния радиоводещ Ръш Лимбо, припомня АП.

Бившият президентт успя и да излезе с изявление срещу лидера на републиканците в горната камара на Конгреса Мич Макконъл. Причината - макар да гласува за оневиняване на Тръмп в процеса за импийчмънт, Макконъл публично обвини популиста за щурма на Капитолия.