Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, една от партиите в Патриотичния фронт даде срок, в който може да се реши "дребен въпрос" като падането на новините на турски език от ефира на БНТ. Това е едно от исканията на ПФ, а вицепремиерът Румяна Бъчварова малко след сформирането на кабинета обясни, че има идея новините на турски език да се прехвърлят в регионалните ефири, без да уточнява как точно ще се случи това.  

Мисля, че времето за такива неща е заложено в един принцип - стоте дни. Това са три месеци и половина - достатъчно време, в което един подобен дребен въпрос може да бъде решен. Той можеше да бъде решен и към момента", каза той пред "Дарик". Каракачанов е съгласен новини на турски да има в регионалните ефири там, където има население, което говори турски.

Патриотичният фронт не подкрепя идеята за увеличаване на ставката на данъка върху лихвите по депозитите до 10%. Тя щяла да има минимален ефект, а да събуди много негативни емоции сред хората. Каракачанов напомни и че банките са създали различни механизми данъкът да бъде заобиколен.

„Не виждам защо трябва да товариш обикновения гражданин в една икономически криза с допълнителни вземания, като по-разумното е да търсиш варианта за икономии", каза един от лидерите на ПФ.

Каракачанов отново повтори, че зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов трябва да бъде махнат от поста. Срок за решението нямало, но даде да се разбере, че очаква да има развръзка до края на следващата седмица.

"Запознахме премиера Борисов с нашите съображения и той да мисли как да реши проблема", обясни той.

Ако решение няма и Исмаилов остане на поста си, от ПФ ще свикат коалиционния си съвет, за да се вземе колективно решение дали да оттеглят подкрепата на формацията за кабинета, каза Каракачанов.

Ключови думи

Коментари

Чистачът

Сто дни за да вкарат закон за лустрацията и агент Иван за не помирише вече парламент!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.