Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Известният антиваксър Робърт Ф. Кенеди-младши (син на бившия главен прокурор на САЩ) загуби профила си в Instagram заради "многократно споделяне на развенчани твърдения за коронавируса или ваксините".

Това обяви говорител на Facebook, цитиран от "Гардиън". Любопитното е, че акаунтът на Кенеди-младши във Facebook остава активен. От социалната мрежа обясняват, че блокирането в една от платформите на компанията не се прилага автоматично за останалите.

На сайта на водената от Робърт Кенеди-младши организация "Защита за здравето на децата" е записано, че ваксините и пестицидите водят до повишен риск от заболявания и състояния при децата като аутизъм, диабет, астма и други.

През декември Facebook обеща да започне да изтрива всички погрешни твърдения за ваксините срещу COVID-19, а тази седмица обяви, че планира да разшири мерките, за да включва неверните постове за всички ваксини.

Новите правила ще важат както за генерираните от потребители публикации, така и за платените реклами. 

В публично изявление от май 2019 г. братът, сестрата и племенницата на Робърт го поздравиха за добрата работа, която върши за опазването на околната среда, но осъдиха "опасната дезинформация", която разпространява по отношение на ваксините.

Те посочиха, че през 1961 г. президентът Джон Ф. Кенеди призовава американците да се възползват от "чудодейната" ваксина срещу полимиелита, а през 1962 г. подписва указ, който осигурява ваксинирането на всички американски деца.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.