Стойчо Младенов изригна в поредна тирада със словесна стрелба в няколко посоки. Броени дни преди съботния мач срещу "Лудогорец" на стадион "Българска армия", треньорът на ЦСКА бе награден като треньор №1 на миналия месец в анкетата на Пресклуб "България", но не пропусна да атакува мощно в типичния си маниер. Младенов нападна съдията Николай Йорданов, който получи наряд за сблъсъка с шампиона, а също така и спортния министър Красен Кралев, дал уклончив отговор дали "червените" ще си получат базите.

"Нямаме държава! Цялата "червена" общност е готова да излезе на жълтите павета и да не се прибира докато не ни се даде базата и стадиона, заяви Стойчо Младенов. - Предишната министърка ни излъга. Сега ще ни вземат стадиона и базата в Панчарево и къде ще отидем? Защо не ни ги дават? Няма да ги правим на молове! Имаме инвеститори и те са готови да дават средства. Но това няма как да стане, ако нямаме база и стадион. Добре, че е Стойне Манолов, та да имаме къде да тренираме."

"Мачът с "Лудогорец" не решава титлата. Единственият минус за нас е, че "Лудогорец" имат 10 пъти по-голям бюджет от нашия, продължи специалистът вече за съботния сблъсък. - В момента мислим само за мача в събота и ще сме максимално подготвени, за да мине и завърши мача така, както ние искаме."

За съдията Младенов обяви следното: "Не би трябвало да коментирам съдийското назначение, но има две имена, които обявихме, че са персона нон грата за нас и Йорданов е едното от тях. Има хора, които не искаме да ръководят нашите срещи, а вие си правете изводи и анализи. Нека публиката ни да напълни стадиона и той да е отново едно врящо гърне, от което много отбори са си тръгвали с наведени глави. Аз вярвам, че феновете ще напълнят стадиона и ще подкрепят отбора, както трябва."

Наставникът на ЦСКА коментира и националния отбор, като защити позицията на треньора.

"Няма да правя разбор на мача с Малта, но причините за тези слаби представяния са много по-дълбоко. Ние страдаме от липса на бази, школи и липса на качества. Не може да се сравняваме с Германия, Франция и Италия. Гледаме само върха на пирамидата, а отдолу всичко е разрушено. Държавата трябва да даде възможност всеки клуб да развива база. Как да имаме кадри?", произнесе се Стойчо. 

"Стига с тези смени на треньори. Има много качествени специалисти, които трябва да имат възможност за работа. Тук ги сменяме като носни кърпи, допълни той. - Какъв авторитет и самочувствие да има българският треньор, когато знае, че във всеки един момент може да бъде сменен и няма да вземе нищо. Тук треньорите работят под напрежение и без никаква подкрепа. Договорите трябва да се променят и собствениците на клубове не трябва да имат такава свобода в това отношение. Ако Любо Пенев имаше неустойка от 500 хиляди евро, много щяха да се замислят дали да го освободят. Нормално е треньорите да бъркат и да правят грешки, след като работят под такова напрежение."