Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Индийската столица Делхи беше разтърсена днес от сблъсъци между полицията и земеделци, протестиращи против законодателство, което либерализира пазара на продукцията им, предават световните медии.

След преговори властите разрешиха на протестиращите да влязат в столицата с тракторите си, като им определиха маршрути в покрайнините. Някои от тях обаче се отклониха от маршрутите, разрушавайки полицейските заграждения, и се насочиха към центъра, където се провеждаше годишният парад за Деня на републиката.

Силите на реда трябваше да употребят сила и сълзотворен газ, а демонстрантите караха машините си срещу тях с очевидното намерение да газят полицаи. Те проникнаха дори в историческия "Червен форт", имперска резиденция от XVII век в центъра на столицатаq и развяха знамена над стените ѝ.

 

 

Десетки хиляди протестиращи лагеруваха около Делхи от ноември и не се разотидоха дори след като правителството на националиста Нарендра Моди им обеща да забави приемането на законите. 

Те премахват правителствения контрол върху цените на земеделските продукти и предполагат производителите да се договарят за тях пряко с търговците. Досега земеделците можеха да използват като коз в това договаряне наличието на държавни закупчици, които изкупуват стоката им по фиксирана цена, ако търговецът на свободния пазар им предложи по-ниска.

Половината от трудоспособното население на Индия е заето в земеделието, което дава една шеста от брутния вътрешен продукт. 

Би Би Си отбелязва, че държавата щедро субсидира земеделците, освобождава ги от подоходен данък и застраховка на реколтата, гарантира им минимални цени за 23 култури и редовно им опрощава дългове.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.