Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът Бойко Борисов отговори на вчерашния коментар на президента Румен Радев за позицията на ГЕРБ за ареста на руския опозиционер Алексей Навални в живо предаване във Фейсбук тази сутрин.

По-рано премиерът определи "тишината на Радев" по казуса Навални за "оглушителна". Президентът пък обяви, че Борисов не се е трогнал от "битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани", а сега се прави на радетел за демокрация.

Борисов инспектира тази сутрин заедно с екоминистър Емил Димитров-Ревизоро системата на МОСВ за наблюдение на замърсителите в страната.

"Аз мога да ви поздравя, бяхте много изчерпателни. Както и вчера Радев беше много изчерпателен. Елементарен въпрос - позиция за задържането на Навални, съпругата му, опозиционните лидери. Изчетох какво ли не друго, освен позиция."

Борисов подчерта, че позицията на ГЕРБ е ясна - освобождаване на Навални.

"Не чух позиция и за изгонените руски дипломати. Те са над 6, когато говори за ГЕРБерите. Ние със службите, с Великобритания, много работихме за там. Тези, които минаха след това, те са обявени за персона нон грата. Сиреч и там се свърши всичко", коментира премиерът.

И изведнъж заговори за изборите:

"Ние, когато провеждаме избори, защо каним наблюдатели от други страни, да гледат изборите? За да са сигурни всички, че са честни, прозрачни и ясни."

Накрая коментира, че с нищо не е засегнал Радев, за да реагира президентът толкова "остро".

"Да каже позицията позицията си. Това е държавният глава. Да, не - няма да му се карат толкова, няма страшно."

"Вие отговаряте за цялата държава, той отговаря за съпругата си", "пошегува" се Ревизоро.

"Не, ние не сме като тях, да обиждаме. Ние, правителството, настояваме хората, които са задържани за политическа дейност, да бъдат освободени. Ако има други хпрестъпления, това вече е друг въпрос. Но да са задържани за политическа дейност - това не трябва да се допуска", поправи го премиерът.

Това не значи, че разваляме отношенията с Русия, подчерта той и даде за пример "Балкански поток".

"Когато е решение в полза на държавата, ние го правим. Когато са нарушени нашите ценности - да си кажем позицията", завърши Борисов.

Преди това той коментира и ситуацията с нерегламентираното хвърляне на отпадъци, като се закани да налага тежки санкции на кметове, които не следят за това. Премиерът нареди на Ревизоро да се ползва видеонаблюдение и "всичко, което искате". Той поиска и справка за всички нерегламентирани сметища.

 

Коментари

....

Радев внезапно олекна. Много хитър ход на Борисов, колкото и критики да има към него.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

На Посерко му излетЕ тапата и

На Посерко му излетЕ тапата и вече нЕма спиране! Всички около него са в опасност!
Нощен Страж's picture
Нощен Страж
нощен страж

Хапчетатаааа, Коцев!

Абе ти да не се наакваш нощем? Че всяка втора дума ти е "посерко".

Шофьорът на джипа

е месеци наред в нелегалност и пуска позиви. В момента иска докаже , че Радев е "руски човек", което е вярно. Но Борисов ни бръкна в джобовете и взе 3 000 000 000 лв. и ги даде на "Газпром" да си построи у нас транзитен газопровод до Сърбия. И двамата са "руски" хора, първият явен, Борисов - под прикритие. Но Борисов ни излиза много по-скъпо.

интерснооо

Как е в нелегалност бе другарю.Всеки ден е в различно село или град.Там се среща с хората и медиите,от кого се е скрил от тебе ли,или от пРезидентина ти,който не излиза от тях? Тая тръба Бойко няма да си я прибере в тях,тя остава от направеното от него за България.А и е добре преди да пишеш как взел от българите тези пари,първо да научиш,как са взети и как ще се плащат,и дали въобще българите ще плащат.Не слушай тъпите "експерти" на аФтентичните,те са най големите лъжци!
Красимир Кабакчиев's picture
Красимир Кабакчиев
Красимир Кабакчиев

Пряко признание на Тиквоний, че ...

... най-голямото джудже в света му се кара. Което означава, че му нарежда също. На тоя фатмак съм поискал оставката много отдавна. Но на другия фатмак досега не бях. След като другият отказва да обели зъб в защита на Навални и така се противопоставя, макар и косвено, на позицията на ЕС, и въпреки факта, че съм гласувал за него (за да се спася от мамата на нацията), му казвам: ВЪН, бе, ФАТМАК! Импийчмънт!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.