Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Следя с безпокойство разгръщащите се събития в Русия. Осъждам масовите задържания, несъразмерното използване на сила, прекъсването на интернет и телефонните връзки. Ще обсъдим в понеделник следващите стъпки с външните министри от ЕС.“

Това написа днес в туитър върховният представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел.

Поводът са арестите в Русия на над 1000 души, излезли с искане да бъде освободен опозиционерът Алексей Навални. Сред задържаните е и съпругата му Юлия.

На 25 януари в Брюксел се събират външните министри на страните членки от ЕС. Те ще участват в заседания на Съвет „Външни работи“. Както бе обявено предравително, една от главните теми ще бъде арестът на Навални. Има вероятност да бъде обсъдено и налагането на мерки срещу хората, свързани с ареста на опозиционера и с отравянето му през лятото, съгласно новия глобален санкционен режим на ЕС, свързан с нарушенията на човешките права. Той бе приет на 7 декември 2020 г.

Емоционален туит, адресиран към руските власти, отправи председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Доналд Туск.

„Можете да задържите Навални, жена му или стотици техни поддръжници, но дори вие не сте способни да хвърлите целия народ зад решетките“, написа той.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Рецептата е открита отдавна

Рецептата е открита отдавна от Бжежински! "С Русия може да се преговаря само тогава, когато е докарана /икономически/ до състояние в нея да не се намира торба картофи и руснаците да са принудени да ядат камъни." Двамата с Рейгън дозаха, че рецептата работи. Остава да се прилага и Меркел да престане да баламисва, че тръбата на Путин е сламка, с която ще смучка руски квас!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.