Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът Меглена Кунева ще наблюдава силовите министерства, съобщи в. "Труд", който се позовава на заповед на премиера Бойко Борисов, в която той разпределя ресорите на заместниците си.

Кунева ще контролира вътрешното, външното, правосъдното и военното министерство, както и центъра БОРКОР за противодействие на корупцията. Тя ще наблюдава още агенцията за българите в чужбина и за бежанците.

Премиерът Борисов ще държи контрола над две важни ведомства - Държавната агенция „Национална сигурност“ и Държавната комисия по сигурността на информацията, пише "Труд".

Подопечни на Томислав Дончев ще са икономическите министерства - финансите, икономиката, регионалното развитие, енергетиката, транспорта, земеделието и околната среда. Той ще надзирава още държавния резерв, ДКЕВР и агенцията по приватизация. Но министерството на туризма ще бъде контролирано от вицепремиерката Румяна Бъчварова, която ще наблюдава образователното, културното, здравното и спортното министерство. На нея ще се отчитат още статистическият институт, Комисията за регулиране на съобщенията и агенция „Архиви“.

На социалния вицепремиер Ивайло Калфин отговорността няма да излиза извън компетенциите му - той ще се грижи и за агенцията за закрила на детето, за компенсационния жилищен фонд и за агенцията за професионално образование и обучение.

Ключови думи

Коментари

Наблюдателницата

Виждам, че Борисов проявява някаква пресметливост. Браво! Всеки, според ресора си! Желая успех на вицепремиерите и на цялото правителство!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.