Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Български гражданин, мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива в Мадрид днес следобед, съобщи Министерството на външните работи.

Посолството на България в испанската столица е било информирано за смъртта на сънародника ни устно по два различни канала от местната полиция, се казва в съобщението.

Посолството очаква официално писмено уведомление. За момента няма повече подробности.

Голяма експлозия разруши сграда в центъра на Мадрид днес, причинявайки най-малко три жертви. По първоначални данни тя е причинена от изтичане на газ. Двама от установените засега трима загинали са затрупани от руините при взрива - били са минувачи, пише испанската преса. Засега тя не съобщава за българин сред починалите.

11 души са ранени, някои от които тежко.

Инцидентът е станал в задната част на сградата, където се помещавала енория. Там живеели и няколко свещеници. Ремонтирали газовата бутилка на един от тях, когато станала двойна експлозия. Загинал е техникът (35-годишен) и двама минувачи.

Единият е мъж на 85 г., а възрастта на втория засега е неизвестна.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.