Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БСП започва консултации с партии и неправителствени организации за гарантирането на честни избори. Това каза лидерката на партията Корнелия Нинова след заседание на Изпълнитленото бюро.

"Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление, на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот. В четвъртък сме поканили 10 партии и НПО, на които предлагаме обща позиция. В петък продължаваме с още 10 партии и НПО, с които си сътрудничим отдавна по различни въпроси. Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен".

Това обясни Нинова. Тя предлага още обединяване на усилия за паралелно преброяване.

"Ако всеки поотделно заявява такива желания, би било по-трудно. Важно е сега да се обединим всички", заяви още Нинова.

Ръководството на БСП е взело решение да покани на подобни разговори формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов.

"След като приключим разговорите с тези партии и НПО, Изпълнителното бюро реши да покани и Мая Манолова, и Слави Трафинов и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори. Поканата е да обединим усилия да гарантираме на българския народ и българските граждани, че всеки глас ще бъде зачетен", поясни Нинова.

Тя уточни, че срещите ще бъдат на неутрална територия извън "Позитано" 20.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.