Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шефът на "Туитър" Джак Дорси защити наложеното от компанията му блокиране на профила в социалната мрежа на президента на САЩ Доналд Тръмп. Дорси определи това като правилно решение, но предупреди, че то може да създаде опасен прецедент, предадоха агенциите, цитирани от БТА.

"Смятам, че това беше правилното решение за "Туитър", заяви Дорси.

Но той добави, че подобни забрани показват и "провала" на "Туитър" да създаде отворена и здравословна среда за "глобален обществен разговор". В резултат по думите му се вижда, че предприемането на крайни действия срещу публични личности като забраната за Тръмп показват ясно огромната мощ, с която компании като неговата могат да разполагат, и косвените щети, до които могат да доведат подобни действия.
Съоснователят на "Туитър" обаче не каза нещо кой знае колко конкретно относно това как неговата платформа и другите технологични гиганти биха могли да избягват правенето на подобен избор в бъдеще, отбелязва Асошиейтед прес.

Снапчат (Snapchat) стана поредното комуникационно приложение, до което президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде лишен от достъп, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Компанията "Снап" (Snap) съобщи, че акаунтът на Тръмп ще блокиран за постоянно на 20 януари след щурма на Капитолия през миналата седмица. Тя е взела решението си "в интерес на обществената безопасност и заради неговите опити да разпространява дезинформация, реч на омразата и да подстрекава към насилие, което е явно нарушение на нашите правила."

На 20 януари ще встъпи в длъжност избраният за президент на САЩ Джо Байдън.

Акаунтите на Тръмп в други социални мрежи, сред които фейсбук, туитър и инстаграм, вече бяха блокирани. Компаниите аргументираха забраните с нарушаването на техните правила и подстрекаването към насилие от страна на президента на САЩ.

Ключови думи

Коментари

....

Предстои да видим реакцията на Тръмп и поддръжниците му към тези действия на технологичните гиганти - до и след 20.01.2021 г. Струва ми се, че това е едва началото на една епохална и безпрецедентна битка (въпреки че изборните резултати показаха преимущество на Байдън в момента).

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.