Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Около 70 души са опитали да влязат в къщата в Мездра, в която преди дни при нелеп инцидент загина 8-годишно дете. 

Както Клуб Z съобщи, починалото момченце е внуче на ромския лидер и бивш депутат Тома Томов. По случая има задържан 38-годишен мъж - баща на другарчето на нелепо загиналото дете, по обвинение, че не е обезопасил оръжието си. Според медии именно с неговата пушка е простреляно детето.

Главният прокурор Иван Гешев първо се срещна с дятото на момчето, а днес бе и на лично посещение в северозападния град.

Според Нова тв близките на момченцето са пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Гневните хора са обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата.

Според Bulnews в момента на щурма съпругата на задържания Д.Й. е била при него на свиждане, а в къщата са били двете й деца с жена, която се грижи за тях. Иначе още от инцидента в петък пред дома на заподозрения мъж е поставена денонощна охрана.

Дядото на детето Тома Томов осъди случилото се, но смята, че роднините му са били провокирани от „болката в душите си”. Според близки на загиналото дете делото „се изкривява”.  

Улицата остава блокирана от полиция и жандармерия, а допълнителни части са насочени към мястото.

По-късно дойде и съобщение от прокуратрата, която вече е образувала досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество.

"От извършения оглед, разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в повреждане на два леки автомобила", поясняват от държавното обвинение.

Предстои установяване на извършителите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.