Премиерът Бойко Борисов ще се срещне довечера с лидера на НФСБ Валери Сименов и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов по повод назначението на Орхан Исмаилов за зам.министър на отбраната. Това стана ясно от думите Симеонов в кулоарите на НС. НФСБ и ВМРО са основните партии в Патриотичния фронт. Вчера Симеонов заплаши, че патриотите могат да оттелгят подкрепата си заради назначението на Исмаилов. 

"Дайте ни още 24 часа и ще научите нашата окончателна позиция", каза Симеонов. Според него целта на срещата е въпросът да бъде решен по безболезнен начин. Срещата обаче нямало да бъде в Банкя. "Като ме познавате как ме виждате да ходя в Банкя мебду кучетата и кипарисите", отсече Симеонов.

Малко преди това лидерът на НФСБ напусна залата ядосан заради декларацията на ДПС, с която назначението на Исмаилов бе защитено. Според него от движението "губили времето на парламента с политически внушения и глупотевини". Симеонов каза още, че двете етнически партии са двете страни на една и съща монета. "Декларират, че са коренно противоположни, а играят една обща игра. ДПС и партията на Касим Дал са две протурски партии, които работят в синхрон", обясни Симеонов. Той самият обаче не бил против назначаването на хора с турско-арабски имена. Исмаилов обаче не можел да заеме поста, защото бил представител на протурска партия и всичките му изложения във Фейсбук били на турски език. "Този човек е позор за министерство на отбраната", обясни лидерът на НФСБ.