Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпреки, че е в опозиция ДПС излезе със специална декларация, в която защити зам.министъра на отбраната Орхан Исмаилов от нападките на Патриотичния фронт. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори заплаши, че е възможно да оттегли подкрепата си за правителството, ако Исмаилов не бъде снет от поста, тъй като е бивш кадър на ДПС и настоящ кадър на НПСД с лидер Корман Исмаилов и създател Касим Дал.

Ние, народните представители от ДПС със самочувствието на най-последователната евроатлантическа партия в България, представляващи избиратели със силно изострено чувство за свобода, заявяваме с цялата си категоричност, че не приемаме и остро осъждаме безспорният дискриминационен и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния образователен и административен ценз и ултимативните призиви за уволнение от работа само заради греха, че носи името Орхан Исмаилов.

Това каза от трибуната депутатът Тунчер Кърджалиев. „Недопустимо е различие от етнически, религиозен, езиков и културен характер да се представят като политическа демаркационна линия в обществото. Това е несправедлив и неморален акт. Приемаме с убеденост факта, че българският етнически модел е сериозен капитал, ресурс за развитие и стратегическа ценност за България, с която обогатяваме европейските и световни примери“, заяви Кърджалиев. Той обясни, че малцинствата могат да бъдат интегрирани ефективно само когато се признае идентичността им.

„Обратният случай е асимилация. Напомняме на управляващите партии, че при допуснат компромис с базови и демократични ценности в името на ефимерен коалиционен комфорт би се стигнало до загуба на проевропейска идентичност и компроментиране на европейски норми. Призоваваме министър-председателя да не създава условия за проява на лимитирана интеграция чрез своите послания. Разчитаме на прогресивната българска общественост да отхвърли и да се противопостави на подобни актове, провокиращи етническа, религиозна и расова омраза“, допълни Кърдалиев.

Ключови думи

Коментари

Ковац

Добре де, тия турци не са ония турци, които са ни управлявали 500 г. Тия "патриоти" това ли им е патриотизма, да са против всеки, който не е с българско име? Ега ти бизнеса!!!

стоян стоянов

ПРАВИЛНО ЧЕ ТОЗИ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН ОСОБЕННО ЩОМ Е БИЛ ПРЕДИ ТОВА В ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАРИТАН А ЗА ТОВА ЧЕ ДПС ГО ПОДКРЕПЯ ТО ЗНАЧИ ЧЕ ТОЙ Е ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕХЕН ЧЛЕН АИ ТОВА ЧЕ ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ А НАВИЦИТЕ НЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНО

Развеселен

За съжаление съм съгласен с ДПС. Само че техният депутат Делян Пеевски въведе езика на омразата и нетолерантността като норматив с помощта на престъпните си медии Блиц, Пик, Всекиден и т.н. Къде беше тогава ДПС? Защо не дръпна юздите на домашния си глиган? Сега се правят на европейци и в случая са прави, ПФ показаха лицето си на разбеснели се фашаги, но ДПС и Пеевски създадоха среда, в която такива като тях виреят.

двзнз;

Нищо повече от простотия на ПФ

То е ясно за всички с тези псевдо патриоти. Техният патриотизъм е само изграден на АНТИ турците. След като махнат АНТИ патриотизмът им изчезва и всичко това се сгромолясва. На тези господа като Симеонов освен да създават интриги нищо не чакай, дано се научат да бъдат патриоти както трябва , а не само с обиди.Пък и в крайна сметка никой не е избирал каква националност да се ражда. Ако беше с български имена този човек и се знаеше

че е турчин тогава щяха да реват, че е лицемер и се прикрива с тези имена. Български граждани сме да видим какво ще направи, че доста българи видяхме са бетер. Стига сме се делели стига

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.