Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германската биотехнологична компания "Бионтех" заяви днес, че ще може да произведе 2 милиарда дози от ваксината срещу COVID-19 до края на 2021 г. Това е значително повече от първоначално заложената цел от 1,3 милиарда дози, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Бионтех", работеща в партньорство с американския фармацевтичен гигант "Пфайзер", е достигнала до тази нова прогноза, имайки предвид "новия стандард", позволяващ извличането на 6 дози от флакон, вместо 5, се казва в публикуван на сайта й документ.

Освен това "Бионтех" разчита и на разширяването на сегашните си производствени способности, в това число откриването на нов обект в края на февруари в германския град Марбург.

Американската лаборатория "Модерна" съобщи в комюнике, че е започнала днес доставките на своята ваксина срещу COVID-19 в Европа. Всички пратки за ЕС и Европейското икономическо пространство ще се изпълняват от швейцарска логистична компания.

"Дистрибуцията в целия Европейски съюз е едно от най-големите предизвикателства, пред които се е изправяла "Модерна", каза Дан Стейнър, вицепрезидент на компанията.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.