Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двама мъже от жк "Дружба" са обвинени, че стоят зад кражбата на вещи от сестрата на говорителката на главния прокурор Гешев - Сийка Милева.

МВР разкри престъплението, за което Клуб Z писа, за по-малко от 4 дни, а двамата дори вече са с прокурорска мярка задържане за 72 ч.

От днешно прессъобщение на прокуратурата научаваме, че единият обвиняем е с усложнено съдебно минало на рецидивист, а у другия са открити наркотични вещества. Те са съответно на по 32 и 31 г., а прокуратурата изрично посочва, че за деянията им е предвиден затвор. 

Отнети от колата на сестрата на Милева са били дамска чанта, съдържаща несесер, портфейл, сумата от 400 лева, 2 пощенски плика, всеки съдържащ сумата от по 100 лева и мобилен телефон.

Ето и пълния текст на съобщенито на прокуратурата:

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия М. К., на 32 г., за кражба, извършена в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1, т.1, вр. чл.195, ал.1 т.4, вр.чл. чл.194, ал.l, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1, вр.чл.29, ал.1 б."А" от НК., както и обвиняемия В. М., на 31 г., за кражба - престъпление по чл.195 ал.1 т.4, вр. чл.194, ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от НК и държане на наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

На 07.01.2021 г. около 12,20 ч. от лек автомобил паркиран в кв. „Гео Милев“, гр. София, двамата обвиняеми в съучастие, отнели чужди движими вещи - дамска чанта, съдържаща несесер, портфейл, сумата от 400 лева, 2 пощенски плика, всеки съдържащ сумата от по 100 лева и мобилен телефон, от владението на Д. М., без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство. Обвиняемият М. К. е извършил престъплението в условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК.

На обвиняемия В. М. е повдигнато обвинение и за това, че на 08.01.2021 г. в ж.к. „Дружба“, гр. София, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал високорискови наркотични вещества - амфетамин с тегло 69,25 гр. и коноп с тегло 0,05 гр., включени в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“ от Наредба за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Престъпленията, за които М. К. и В. М. са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 09.01.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа. Предстои днес, 11.01.2021 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

Коментари

Stas Torv's picture
Stas Torv
EDS

Te мутро-милиционерите

Te мутро-милиционерите намират откраднат от някаква джебчиика в тролей печеливш тото фиш за няколко дни и после се опитват да приберат печалбата. Просто нямат нужната мотивация за да си вършат работата...
 's picture

Дидо

"2 пощенски плика....

...всеки със сумата от по 100 лв."Е няма човек,който да не знае с каква цел са подготвени пликовете!

....

Браво! Стига да не е кьорфишек. Когато обстоятелствата го налагат, са много бързи. Както и в някои други случаи. Има обаче и немалко казуси, които си остават неразкрити и реално престъпниците са амнистирани.

"...и коноп с тегло 0,05 гр."

"...и коноп с тегло 0,05 гр." Каква находка, какъв удар. Такова количество никога не е било залавяно в банановата ни република. А и друго... везната на милицията мега точна. "2 пощенски плика всеки със сумата от по 100 лв." А за това няма ли да се "самосезират" или знаят от ограбената, че са за ток и парно?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.