Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл се разграничи от Републиканската партия, предаде ДПА, цитирана от БТA.
Генералът с четири звезди от резерва каза пред телевизия Си Ен Ен, че решението на много републиканци в Конгреса да подкрепят президента Доналд Тръмп го е отблъснало от партията.

"Ето защо вече не мога да се нарека републиканец", каза Пауъл. Той отбеляза, че е "просто гражданин, който е гласувал ту за републиканците, ту за демократите през цялата си кариера. Точно сега наблюдавам какво става с моята страна и партиите не ме интересуват."

В същото време Пауъл разкритикува остро републиканците в Конгреса, че не са се противопоставили на президента, за да запазят собствената си политическа кариера. Нуждаем се от хора, "които ще говорят истината", подчерта той.

През юни Колин Пауъл обяви, че ще гласува за демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември. Тогава Пауъл каза, че Тръмп се е отклонил от конституцията и е станал "опасен за нашата демокрация, опасен за нашата страна".

В същото време американският актьор, роден в Австрия, Арнолд Шварценегер намекна за нацисткото минало на баща си в емоционален призив към американците за единство. Той освен това нарече Доналд Тръмп "най-лошия президент" в историята на САЩ, предаде Франс прес.

Бившият републикански губернатор на щата Калифорния публикува видеопослание в туитър след насилието на Капитолия, което определи като опит за държавен преврат, подбуден от президента Доналд Тръмп.

"Сряда бе Кристалният ден тук, в Съединените щати. Счупените стъкла бяха тези на Капитолия", казва със сериозен вид 73-годишният Шварценегер, седнал зад бюрото си.
"Отраснах, обграден от съсипани хора, които пиеха, за да забравят своята вина, че са били част от най-лошия режим в историята", доверява легендарният културист в явен намек за нацисткото минало на баща си. "Никога не съм споделял това толкова публично, но моят баща се прибираше пиян един или два пъти в седмицата и крещеше, биеше ни и караше майка ми да се страхува", разказва той.

Шварценегер не заявява изрично, че баща му е бил нацист, но допълва, че не го обвинява, защото "моят баща, подобно на нашите съседи, е бил заблуден от лъжи и аз зная докъде стигат този вид лъжи".

"Президентът Тръмп се стремеше да обърне резултата от едни избори, които бяха честни. Той опита държавен преврат, като заблуди хората с лъжи", казва Шварценегер, чието послание бързо придоби популярност в интернет.
"Президентът Тръмп е един провалил се ръководител. Той ще остане в историята като най-лошия президент (на САЩ) от всички", отбелязва актьорът, прочул се с ролите на Терминатора и Конан Варварина. Шварценегер все пак изразява задоволство, че Тръмп "скоро ще има стойността на стар туит", визирайки завършващия на 20 януари мандат на американския президент.
"Каквато и да е вашата политическа принадлежност, аз ви моля да се присъедините към мен, за да кажете на избрания за президент Джо Байдън: пожелаваме ви да успеете, ако вие успеете, нашата страна ще успее", заявява Шварценегер.

Накрая той се обръща към участниците в щурма на Капитолия с думите:

"На онези, които се опитаха да свалят конституционния ред в Съединените щати, им казвам това: вие никога няма да спечелите."

 

Коментари

Това не е хубаво!

Не че ме е грижа за републиканците, но демокрацията не може да работи ако има само една силна партия в страната, защото липсата на силен конкурент прави властващата партия некнтролируема и по-корумпирана. България е типиен пример за това.

Системите!

Системите се променят отвътре... Пауъл и Шварценегер да се стегнат и да ремонтират РП. Трябва да се намери свестен десен кандидат. Търсете новия Рейгън! А ако има и нов Кенеди сред ДП - чудесно!

Иначе харесвам мнението на Шварценегер, но...

...ме е страх за демокрацията в САЩ. Мисля, че дори самонасъскващите се руски тролове и националисти, които иначе буйно се радват, ще се съгласят, че това което става в САЩ, не е добре за целия свят.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Хубаво би било, Огнян Минчев

Хубаво би било, Огнян Минчев да гледа това видео за да разбере разликата между тълпа и тълпа, преди да си излива "умните" поучения! Ако, разбира английски!
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

РП = комунистическа партия. Лика прилика.Това което стана на Капитолия сме го гледали в партийния дом и в нашия парламент, само че доста по рано.Нито комунистите се промрниха нито републиканците ще се променят.А стила им на работа е абсолютно еднакъв.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

или как

плъховете бягат.
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Никога

не е късно да станеш за резил , арни /не си заслужаваш и малката буква / .
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

арни , арни ,

Обърнал си резбата на стари години , нещастнико...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.