Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията е договорила допълнително до 300 милиона дози от ваксините на Pfizer/BioNTech.

Това съобщи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Става дума за начална партида от 200 милиона дози с възможност за още 100 милиона след това.

Така Комисията удвоява доставките на това лекарство. Досега тя е договорила 300 милиона дози от него. То вече се използва в целия Европейски съюз, след като получи одобрението на Европейската агенция за лекарствата (ЕМА).

Очакванията са допълнителните дози да бъдат налични през третото и четвъртото тримесечие на годината, уточни Фон дер Лайен.

Тя припомни, че завчера одобрение получи и ваксината на американската компания Moderna.

„С тези две лекарства сме гарантирали ваксинирането на 318 милиона души, или 80 на сто от населението на ЕС“, изтъкна председателят на Комисията.

ЕК преговаря от името на всички страни членки на Съюза. Така че няма да има никакви успоредни преговори, отговори Урсула фон дер Лайен на журналистически въпрос.

Тя бе запитана дали ЕС е готов да използва руската ваксина срещу COVID-19. Каквато и да е ваксината, тя трябва първо да бъде одобрена от ЕМА, отговори Фон дер Лайен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.