Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Минути след като Конгресът официално призна сенатора на Делауер Джо Байдън за победител на президентските избори през 2020 г., настоящият държавен глава Доналд Тръмп обеща в официално изявление, че ще има мирно предаване на властта.

Въпреки че той се възприема за истинския победител.

"Въпреки че напълно съм несъгласен с резултата от изборите, а и фактите са на моя страна, все пак ще има мирно предаване на властта на 20 януари", заяви републиканецът.

"Винаги съм казвал, че ще продължим борбата ни да направим така, че само легалните гласове да се броят. Въпреки че това символизира края на най-великия първи мандат в президентската история, това е само началото на нашата борба да направим Америка велика отново", добави действащият държавен глава.

Във Вашингтон обаче може и да останат скептични относно клетвата на Тръмп, че няма да се противопоставя повече на Байдън. Особено след като през вчерашния ден подстрекателската реторика на президента предизвика безпрецедентното превземане и опустошаване на сградата на Конгреса от твърди симпатизанти на държавния глава.  

Републиканци и демократи осъдиха действията на привържениците на президента, като някои конгресмени обвиниха персонално Тръмп като подбудител на насилието.

Байдън призова държавния глава да излезе в национален ефир, за да "изпълни клетвата си, да защити Конституцията и да настоява за прекратяване на тази обсада".

Късно в сряад вечерта конгресмените продължиха преброяването на гласовете, което приключи с очакван край - въпреки многкратните забавяни Джо Байдън бе провъзгласен за следващ президент на САЩ, след като си осигури 306 електорални гласа срещу 232 за Тръмп.

Републиканецът така и не е уточнил дали ще присъства на инаугурацията на 20 януари.

Коментари

 's picture

tsnanev

Тоя е явно болен човек.Горкия

Тоя е явно болен човек.Горкия
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

Тръмп

следваше обещанията си и само в последната година К-19 попречи да спечмели. Това че 11 млн повече от първите избори са гласували за него показва, че политиката му е била на прав път.
 's picture

Бобо

Тръмпизми

Мила Блага май белината ти е дошла в повече, не е ли вярно, че когато някой има с над пет милиона повече гласове от теб, ще рече че политиката ти не е била от най печелившите и опонента ти е спечелил повече доверие?...
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Мила ми Блага, виждам че можеш да пишеш, ама не знам дали можеш да четеш? Много глупости пишеш имного лъжи. А за правилната политика най добре да замълчиш.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.