"Манчестър сити" се класира на финал в турнира за Купата на Лигата след успех с 2:0 в дербито с "Манчестър юнайтед". "Гражданите" бяха по-добрия отбор от "червените дяволи", като освен че вкараха два гола, удариха и греда.

Попаденията в дербито на "Олд Трафорд" реализираха централният бранител на "Сити" Джон Стоунс в 50-ата минута и Фернандиньо в 83-ата минута.

През първата част от мача и двата отбора предложиха динамичен футбол и висока скорост. Двубоят започна шеметно, като до четвъртата минута два гола бяха отменени заради засади - на Маркъс Рашфорд за "Юнайтед" и на Илкай Гюндоган за "Сити".

В началото на втората част "Сити" рязко повиши оборотите, а "Юнайтед" не успя да се противопостави ефективно. В 50-ата минута тимът на Гуардиола поведе с точно изпълнение на Джон Стоунс. Централният бранител вкара, след като засече центриране от пряк свободен удар, а отбраната на домакините сгреши. Натискът на "гражданите" продължи, а "червените дяволи" стигнаха само до няколко разбърквания в наказателното поле на противника след корнери и пробиви по фланговете.

Няколко минути преди края на редовното време "Сити" вкара втория си гол. Негов автор бе Фернандиньо, който бе точен с изстрел извън наказателното поле. След центриране от корнер защитата на "Юнайтед" не успя да изчисти и бразилецът наказа отбора с мощен шут.

Във финала в края на април "гражданите" ще срещнат "Тотнъм" на Жозе Мауриньо, който във вторник победи "Брентфорд".