Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Властите на Северна Корея са изпратили запитване за доставка на партида ваксини срещу новия коронавирус до Глобалния алианс за ваксини и имунизации. 

Това съобщи днес агенция Киодо, като се позова на дипломатически източници, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На 3 януари Корейската централна телеграфна агенция информира, че Пхенян е засилил мерките, насочени срещу разпространението на заболявания в страната.

Южнокорейската агенция Йонхап съобщи на 22 декември, че според доклад на СЗО КНДР не е регистрирала нито един заразен с коронавируса от началото на пандемията. Севернокорейските власти неведнъж са заявявали, че в страната няма нито един инфектиран единствено защото те бързо са затворили границите и са наложили строги карантинни ограничения, напомня ТАСС.

Припомняме, че дълго време режимът в Пхенян се правеше, поне публично, че вирусът на практика не е успял да достигне до най-затворената страна в света. Пропагандата бе особено активна до средата на септември на миналата година, когато се твърдеше, че умелата работа на властите не е позволила на вируса да премине границата, нищо че сухопътната такава с Китай остана отворена през целия януари. Тя е дълга цели 1400 км. 

Все пак трябва да се признае, че всички други входове за чужденци бяха затворени рано, а държавната телевизия често посочва какво трябва да правят гражданите, за да се предпазят.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.