Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

400 души са преминали през "Пирогов" за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение.

90 души са преминали само през нощта на Новата година, като напливът е бил след настъпването на 2021 г. Всичко това обобщи на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ и зам.-председател на БЛС.

10 души преминали през болницата с наранявания от бомбички. "Нямаме тежко ранени от пиротехника или пациенти с ампутирани крайници от пиратки и бомбички", допълни още той. 

В токсикологията след употреба на алкохол са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза още проф. Николай Габровски. 

3-годишно дете обаче е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, уточнява проф. Габровски, цитиран от Novini.bg.

Случаят е от Костенец, стана ясно още. След операцията детето е в стабилно състояние.

"50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане", съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“.

"Отминава една много тежка година, изпълнена с изпитания. Темата на година беше коронавирусът, но думите на 2020 са "смелост" и "солидарност". Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха у дома", заяви проф. Габровски.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.