Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

През 2020 година на площадите се роди братството на почтените хора и бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. 2020-та бе годината на българското събуждане. Това каза в новогодишното си обръщение към българския народ президентът Румен Радев.

Той припомни, че през новата 2021-ва ни два пъти ще гласуваме и призова за ново лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел.

"Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си", каза още държавният глава.

Ето и пълния текст на обръщението му:

Скъпи съотечественици,

Минути ни делят от 1 януари – новото начало, което тази година повече от всякога  очакваме.

България и светът изпращат една трудна и разломна година. Преживяваме пандемия, в която  загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване.

Първата ми мисъл днес е към българите, които посрещат празника самотни и в недоимък, опечалени и обезверени. Към хилядите лекари, сестри и санитари, които понесоха тежестта на сполетялото ни бедствие. Към дежурните от всички служби в новогодишната нощ. В дни на кризи и изпитания, всеки от нас може да усети радостта от доброто, сторено на ближния. Такива периоди сполетяват всеки от нас и е важно силните да подкрепят пострадалите с разбиране и грижа, с внимание и жест, с материална и човешка съпричастност. 

През 2020-а животът напомни на всички нас колко струват свободата, солидарността и човещината. България и светът мъчително преосмислят заблудите от епохата на егоизма. 

Но 2020-а бе и годината на българското събуждане. Хиляди заявиха волята си да сложат край на лъжата, беззаконието и корупцията. Братството на почтените хора се роди на площадите. Бърка онзи, който мисли, че то е угаснало. Героите на гражданската доблест са непримиримите хора, които месеци не спират да отстояват свободата и закона по площадите, храбрите българи, които в малките градове не се уплашиха да излязат срещу местните дерибеи, студентите, които заявиха, че България трябва да бъде европейска демокрация. Онези достойни българи в институциите, в съда и в медиите, които въпреки натиска, останаха верни на принципите и истината. 

Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна.

През 2021-ва година два пъти ще отидем на избори. Организацията им трябва да гарантира здравето и правото на глас на всеки българин. Недопустими са каквито и да било оправдания за отлагане на машинното и дистанционното гласуване. Обществото ни вече се организира срещу фалшификациите на вота. 

Имаме нужда от лидерство. Лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел; да укрепи държавността и законността; да пресече кражбите; да издигне образованието, здравеопазването, науката и културата в истински приоритет, а човека – в основна ценност; да поеме смело към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите; да възвърне авторитета на държавата; да защити красивата ни природа; да утвърди почтеността, знанието и компетентността в управлението на България.

В куража, волята и дружните ни усилия е ключът към успеха.

Народът ни е надживял много изпитания. Държавата ни неведнъж е възкръсвала за нов живот. Оставили сме ярка диря в културата, науката и спорта. Неведнъж сме изумявали света с дарованията си. Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си. 

Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници!

Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи.

Сега е времето!

Да ни е честита новата 2021-а година!

 

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Този е психопат ! Психопатът не знае, че е психопат !
Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Напълно съм съгласен с теб и

Напълно съм съгласен с теб и май е за пръв път. Но само за второто изречение !
mm

Като че ли в последните

Като че ли в последните месеци се наблюдава промяна в президента, но твърде малко, твърде късно. Към края на мандата си, едностранно не комуникиращ с правителството (снел доверие към него) той по-скоро ще бъде изтърпян. Първите 2-3 години бяха тотално загубени. Между това да бъдеш интелигентно конструктивно критичен и това да лепнеш на опонента един етикет "мутра" има огромна разлика. Вербално нападайки опонента да си въобразиш, че си свършил някаква работа, заел позиция или решил проблем подобно на долна проба на форумен коментатор е неконструктивно.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

РР и президент - пълна несъвместимост.Той май още не е разбрал че заема поста Президент.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.