Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 4 януари у нас ще пристигнат още 20 хиляди от ваксините на Pfizer/BioNTech. Те ще бъдат доставени със самолет на летище София и оттам ще започне разпределението им по отделните области. Това каза пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. И допълни, че в следващите месеци от този медикамент страната ни ще получава по 150 000 - 200 000 броя на месец.

„Ваксината на Moderna върви по петите на тази на Pfizer. Точните количества на доставки ще станат ясни, когато бъде получено разрешение за използването ѝ в Европейския съюз. След това вероятно ще бъдат одобрени още няколко ваксини”, каза още доц. Кунчев.

Според него „никак няма да е лесно да се менажира процесът по доставка на толкова много ваксини“, но това щяло дададе възможност за избор на хората коя ваксина да си поставят.

Кунчев заяви, че масивна информационна кампания за имунизацията все още не е започнала, тъй като все още не са налични достатъчно ваксини за масово прилагане.

Експертите прогнозират, че началото на края на пандемията ще настъпи, когато броят на ваксинираните у нас достигне 2 милиона. Доц. Кунчев е категоричен, че това ще се случи до лятото на 2021 г., ако хората продължат да имат желание за имунизация.

„Тя е единственият начин да се справим с това зло”, категоричен е специалистът.

По темата за разхлабването на мерките доц. Кунчев заяви, че преди да се случи това трябва да бъде изготвен пълен анализ на ситуацията в първите седмици от текущия частичен локдаун. Експертът е категоричен, че моловете остават затворени не за да се пречи на хората да пазаруват, а защото това са места за социални контакти.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.