Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията е решила да поръча още 100 милиона дози от ваксината на Pfizer/BioNtech, съобщи в туитър нейният председател Урсула фон дер Лайен.

„Така ще имаме 300 милиона дози от тази ваксина, която бе оценена като безопасна и ефективна. Ще дойдат още ваксини“, коментира тя.

Допълнителната поръчка бе предвидена от договора между ЕК и производителя.

Наскоро от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщиха, че в първата седмица на януари се очаква оценка за ваксината на Moderna. Комисията сключи споразумение с този производител за 80 милиона дози, с възможност да бъдат поискат още до 80 милиона догодина.

ЕК има също рамкови споразумения за доставка на ваксините на Astra Zeneca, Sanofi, Jansen, CureVac и Novavaх за общо 2 милиарда дози. Преди това обаче ваксините трябва да бъдат одобрени от ЕМА.

Коментари

хахаха

Когато Израел ударно ваксинира населението си.ЕС още се чуди кой да и достави няколко милиона ваксини,за 500 милиона граждани на ЕС!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.