Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Доставките на ваксини срещу COVID-19 в 8 европейски държави, сред които Испания, ще се забавят малко заради логистичен проблем в завода на Pfizer в Белгия, обяви днес испанското министерство за здравеопазването, ден след началото на кампанията по ваксинацията в Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Пфайзър-Испания" съобщава, че е била информирана тази нощ от завода си в Пурс, Белгия, за закъснение на пратките за осем европейски държави, сред които Испания, заради проблем в процеса на товарене и изпращане, заяви ведомството, без да уточни кои са седемте други засегнати държави.

Фармацевтичната група е уверила министерството, че въпросът вече е уреден, но следващата доставка на ваксини ще се забави с няколко часа и ще пристигне в Испания утре, 29 декември, за продължаване на кампанията по ваксиниране на цялата територия на страната.

Запитан за тази спънка, испанският здравен министър Салвадор Иля обясни тази сутрин по радио "Кадена сер", че става дума за проблем, свързан с контрола на температурата, който "очевидно е бил решен".

Испания трябваше да получи днес 350 000 дози от ваксината, произведена от лабораториите на Pfizer и BioNTech. През следващите три месеца Испания планира да получава окоо 350 000 дози седмично.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.