Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият щам на коронавируса, за който Великобритания съобщи, е бил установен при двама души, пристигнали в Норвегия от Обединеното кралство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пътниците са пристигнали в Норвегия в началото на декември и здравните служби ще проследят близките им контакти.

Норвегия наложи ограничения върху пътуванията по-рано този месец за пристигащи от Великобритания заради опасенията от новия щам, който може да се окаже по-заразен.

Новият вариант на вируса бе засечен и на португалския остров Мадейра, за първи път в Португалия. Носителите отново са пътници, пристигнали от Великобритания. Не се посочва колко са пътниците или кога са пристигнали.

Йордания също съобщи за първите два случая на новата разновидност у пристигнали от Обединеното кралство.

През последните седмици Йордания отчита рязък спад на новозаболелите от Ковид-19 след тримесечно увеличаване на случаите, което постави под натиск здравната система на страната.

Миналата седмица кралството забрани полетите от Великобритания до 3 януари.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.