Каравана избухна в деня на Рождество Христово в центъра на град Нашвил, след като по високоговорител глас извърши обратно броене. Според полицията става дума за преднамерен акт, предаде Франс прес, съобщава БТА.

По-късно се разбра, че тленни останки са били открити близо до мястото на взрива. Новината съобщиха представители на правоохранителните органи.
Засега не е ясно по какъв начин те са свързани с експлозията в каравана. Властите не могат да кажат дали тленните останки са на човек, отговорен за експлозията, или на жертва на взрива.

Значителни щети са били нанесени на околните сгради. Прозорци са били счупени. Има изпотрошени клони, повредени коли, някои от които напълно изгорели, пробити тръби за вода. Най-малко трима души са били ранени. Травмите им са леки. Експлозията разтърси търговски квартал и беше чута в радиус от няколко километра. Районът бе отцепен от силите на реда. Доналд Тръмп и Джо Байдън са били информирани за случилото се.

Половин час преди взрива полицейски патрул бил повикан по сигнал за изстрели. Полицаите забелязали каравана, паркирана пред сграда на технологичната компания Ей Ти енд Ти на Второ авеню. След това те чули запис, идващ от вътрешността на превозното средство. Женски глас от записа ги предупреждавал за взрив след четвърт час. Гласът казвал да се извърши евакуация заради предстоящата експлозия на бомба в превозното средство. Последвало обратно броене и взривът. Полицията успяла да изведе хората от околните сгради преди експлозията. Засега не е ясно дали в караваната е имало човек в момента на взрива.

Кметът на Нашвил Джон Купър каза, че градът е имал голям късмет, че при такава зрелищна експлозия ранените са били толкова малко. Взривът е повредил и съоръжения на комуникационната компания Ей Ти енд Ти.

Заради нарушени комуникации въздушният трафик над града бе временно преустановен, допълва Асошиейтед прес. Експлозията стана на няколко пресечки от кулата Ей Ти енд Ти, известна като Кулата Батман заради формата си, посочва Франс прес.