Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гражданите на ЕС отново ще имат право да влизат във Франция от Великобритания от вторник в полунощ, при условие че имат отрицателен тест за коронавирус, който е на по-малко от 72 часа. Това съобщават от кабинета на френския премиер Жан Кастекс, цитирани от "Ройтерс" и "Фокус".

В изявлението се добавя, че британски граждани или граждани от трети държави, които пребивават във Франция или Европейския съюз, също могат да влязат в страната или да преминат през нея от Великобритания, стига да имат отрицателен тест за коронавирус.

Както Клуб Z писа, огромни опашки с пътуващи и ТИР-превозвачи са се извили във Великобритания на ГКПП към Франция, след като повсеместно държави затвориха границите си на "вход" откъм Обединеното кралство. Причина е новият щам на коронавирус.

По информация на БНТ на мястото опашките достигат 70 км. По информация на посолството ни блокирани са както водачи на тежкотоварни моторни превозни средства, така и български граждани, пътуващи с микробуси и леки автомобили към България. Сред тях има и семейства с най-малко 8 бебета.

Също днес обаче Великобритания съобщи за рекорден брой нови заразявания с КОВИД-19 в момент, когато има увеличение на случаите, предизвикано от новия щам на вируса. По данни на властите са регистрирани 36 804 нови заразявания и още 691 смъртни случая в рамките на 28 дни от установяването на положителен тест. И двете бройки бележат значително увеличение в сравнение с вчерашните данни, пише БТА.

Откакто в събота беше обявено, че във Великобритания бързо се разпространява нов щам на коронавируса, властите наложиха сериозни ограничения в Лондон, Югоизточна Англия и Уелс, а плановете за смекчаване на мерките по Коледа са значително ревизирани или напълно отменени. Вътрешният министър Прити Пател каза, че правителството е предприело сериозни усилия за въвеждане на предпазни мерки, за да насърчи хората да си останат вкъщи през празничния период.

Коментари

Гокемият хаос по границите на острова

Според мен не е предизвикан от новия щам на вируса. Това е нагледно предупреждение какво ще се случва по границите след 01.01.2021!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.