Софийската филхармония ще зарадва своите почитатели с празнична програма, а за концертите са взети всички противоепидемични мерки, за да се чувстват посетителите спокойни и да се насладят на музиката.

"Изключително съм щастлива, че ще можем в тези смутни времена да предложим малко утешение, малко радост на хората. Концертите са няколко и всички са посветени на коледно-новогодишните празници.

Започваме на 22 декември с един концерт, съвместно с Асоциацията за подпомагане на децата, която прави една благородна инициатива и представя в камерна зала малките си възпитаници, които звучат виртуозно”, казва Кремена Николова, пиар на Софийската филхармония, цитирана от БНР.

Децата ще бъдат подпомогнати от своите ментори Камелия Тодорова и Ники Сотиров, който се е погрижил с организацията.

На 25 декември - Рождество Христово, от 11.00 часа предиобед ще започне традиционното Коледно матине. Тази година то е под диригентството на маестро Найден Тодоров с много прекрасни млади солисти - Стефани Кръстева и Емил Павлов, а програмата включва популярни коледни песни.

На 30 декември ще бъде следващият концерт, посветен на празниците. Той е на Националния филхармоничен хор и в него ще прозвучат акапелни творби, някои от тях с религиозна насоченост, под диригентството на Славил Димитров.