Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия съобщи днес, че разширява списъка на лицата от Европейския съюз със забрана да влизат на нейна територия в отговор на наложените ѝ от ЕС санкции за отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални, предаде ТАСС.

Новите попълнения в руския черен списък са лица, "причастни към нагнетяването на антируска санкционна активност в рамките ЕС", се казва в съобщение на руското външно министерство, цитирано от агенцията. В него не се споменават имената на санкционираните.

"Считаме за категорично неприемливо за Европейския съюз да предприема незаконни ограничителни мерки срещу редица наши сънародници под предлог за предполагаемото им участие в инцидента с руския гражданин Алексей Навални, по предложение на водещите държави членки - се казва още в съобщението.

Освен това страните, които инициираха тази стъпка, не предоставиха доказателства по този случай не само пред руските власти въпреки многократните ни апели към тях, но дори и към нашите собствени партньори от ЕС."

По-рано днес в руското външно министерство са били извикани посланиците на Германия, Франция и Швеция, каза неговата говорителка Мария Захарова.

Това са страните, където независими лаборатории установиха наличието на бойното отровно вещество новичок в проби от организма на Навални.

Вчера самият той разпространи в световната мрежа запис, за който каза, че е на един от участниците в таен екип на руските служби, сформиран за отравянето му. Руските власти заявиха, че това е фалшификат.

На годишната си пресконференция миналия четвъртък руският президент Владимир Путин нарече европейското разследване по случая "Навални" "легализация на материали от американските специални служби".

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

"...участие в ИНЦИДЕНТА с

"...участие в ИНЦИДЕНТА с руския гражданин Алексей Навални..." – това само руски идиот може да го измисли, а това – "...,но дори и към нашите СОБСТВЕНИ партньори от ЕС.", само руски идиот може да го напише!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.