Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Няколко дни преди официално да напусне поста си главният прокурор и правосъден министър на САЩ Уилям Бар заяви, че Русия "наистина изглежда стои зад" зад масовата хакерска атака срещу американски правителствени служби и частни компании.

Това става само няколко дни, след като държавният секретар Майк Помпео също обвини Кремъл за кибер нападението.

"Мисля, че вече можем съвсем ясно да кажем, че руснаците са ангажирани в тази дейност. Усилията им са били значителни и ние все още разнищваме какво точно се е случило", отбеляза той.

Позициите по казуса и на двамата висши служители на администрацията на Тръмп стоят в контраст с мнението на самия президент на САЩ, който обвини "фалшивите медии", че излишно нагнетяват напрежение в обществото и че са в джоба на Китай.

"Кибер атаката е много по-голяма сред самите фалшиви медии, отколкото е в действителност", написа в Туитър държавният глава в събота сутринта. "Присъствах на подробен брифинг и всичко е под контрол. Русия, Русия, Русия е първата дума, когато се случи каквото и да е, защото (американските медии), най-вече от финансови подбуди, не желаят да дискутират вероятността, че може би Китай стои зад това".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.